Pulled Pork
Pasen staat voor de deur en dat betekent een lekker lang weekend! Aangezien je nu toch niet naar je (schoon)familie hoeft kun je lekker lang barbecueën. En wat is er nou beter om lekker lang op de barbecue te hebben dan Pulled Pork. De ene procureur is de ander niet. Houd rekening met een kooktijd van +/- 10 uur. Hierbij delen we ons ultieme klassieke recept voor Pulled Pork.
Er zijn vele manieren om tot heerlijke Pulled Pork te komen. Beschouw dit recept als een uitgangspunt en speel vooral zelf met andere rubs, sauzen, smaken en technieken.
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten Pulled Pork
- 2kg procureur of varkensnek
- 100 ml appelsap
- 50 ml appelazijn
- 50 ml honing
- 40 ml worchestershiresaus
- Blues Hog All Purpose Rub
- Blues Hog Tennessee Red en/of Original sauce
- Gele mosterd
Ingrediënten Coleslaw
- gesneden wortel
- gesneden witte kool
- mayonaise
- appelazijn
Bereidingswijze
Meng het appelsap, appelazijn, honing en worchestershiresaus en injecteer de procureur op veel verschillende plekken met dit mengsel. Mocht de honing moeilijk oplossen in het koude mengsel dan kun je het licht verwarmen. Smeer de procureur vervolgens in met gele mosterd en bestrooi met de Blues Hog Rub.
Voor een lange low & slow sessie wil je houtskool hebben die lang brandt en goed op temperatuur blijft. Voor de Pulled Pork kiezen we daarom voor de Black Ranch Marabu. Een mooie hardere houtskoolsoort die lang en neutraal brandt. Vanwege de neutrale verbranding is dit houtskool perfect om rookhout toe te voegen. Voor de Pulled Pork kiezen wij het liefst voor appelhout omdat dit goed past bij de injectievloeistof. Stook je barbecue indirect op naar 120 graden. Voeg drie á vier stukken rookhout toe. Steek een kerntemperatuurmeter in je procureur. Pak een biertje en ga lekker in het lentezonnetje zitten! Het wachten kan beginnen.
Meng ondertussen in een kom de gesneden wortel, witten kool met een flinkse klodder mayonaise en voeg naar smaak appelazijn, peper en zout toe. Je kan de coleslaw nog opleuken met dun gesneden appel, rozijnen, honing en mosterd maar als het je toch om de pulled pork gaat dan laat je dit lekker achterwegen.
Check om het uur je procureur. Droogt de buitenkant teveel uit dan kun je hem inspuiten met een mengsel van appelsap en appelazijn. Gaar de procureur tot een kern van 72 graden. Pak hem dan in met aluminiumfolie en gaar door tot een kern van 92 á 96 graden. Elke procureur is net weer anders en als je ergens uitkomt rond deze kerntemperatuur dan zit je altijd goed.
Pak een ovenschaal en leg de procureur hier in. Belangrijk: vang het vocht wat in het aluminiumfolie zit op en zet appart. Hier zit ongelooflijk veel smaak in en dat wil je niet zomaar weggooien. Nu komt het wat procureur omzet tot pulled pork, het pullen! Doe je killer claws om en trek de procureur uit elkaar. Zorg ervoor dat je mooie dunne strengen vlees overhoudt. Dat eet het lekkerst. Breng de Pulled Pork op smaak met een twee eetlepels vocht uit het folie en een lekkere hoeveelheid aan Blues Hog Tennessee Red saus. De Pulled Pork moet niet verdrinken in het vocht maar mag mooi smeuïg zijn.
Koop lekkere broodjes bij de bakker. Elke bakker heeft andere broodjes en als je lief bent dan willen ze de juiste broodjes ook nog wel eens voor je bakken als je het een dag van te voren vraagt. Snij het broodje open en doe er een goede schep coleslaw op. Vervolgens doe je er een goede schep Pulled Pork af en als je nou niet genoeg kan krijgen van barbecuesaus dan doe je er nog lekker wat Blues Hog Original BBQ saus op. Om hem af te maken leg je er een lekkere grote zoetzure augurk naast. Fijn weekend!
Beknopte beschrijving
- Smeer je kip in met olijfolie en rub
- Stook je kamado op met een warme en koude zone en plaats een drip pan of ovenschaal onder de kip
- Plaats de kip in het spit en steek er een Meater in.
- Stel je meater in op 72 graden kern en 160 graden dome
- Maak ondertussen een frisse simpele salade en snijd je stokbrood
- Wacht rustig onder het genot van een biertje totdat je roze kippetje klaar is.
- Eet smakelijk.
Black & Blue benodigdheden
- Black Ranch Marabu houtskool
- Appel Chunks
- Killer Claws
- Injectiespuit
- Spraybottle
- Blues Hog All Purpose Rub
- Blues Hog Tennessee Red Barbecue Sauce
- Blues Hog Original Barbecue Sauce