Iberico Secreto met Romesco

9 april 2024

Iberico Secreto

met Romesco en Groene appel

Het geheim van het Iberico varken, de Iberico Secreto! Een relatief dun stukje vlees met dunne laagjes vet waardoor het een perfect stuk voor jouw grill is. In dit recept maken we er een heerlijke romesco bij en leggen we er gesneden, frisse appel bovenop. Loopt het water je al in de mond?

Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.

Benodigdheden

Ingrediënten

Ingrediënten:
800 gram iberico secreto
50 gram amandelschaafsel
4 el rode wijnazijn
2 el gemalen komijn
4 puntpaprika’s
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 groene appel
1 citroen
Peper
Zout

Benodigdheden

Blender
Ziplock

Ingrediënten Bierstroop

Bereidingswijze

Stook de barbecue op voor een directe sessie naar zo’n 200 graden. Gril de puntpaprika’s rondom zwart. Bak ondertussen de amandelen in een pan kort aan tot ze bruin zijn. 

 

Als de paprika’s zwart zijn, stop je ze 10 minuten in een ziplock. Zo laat je ze stomen in hun eigen warmte en laat het aangebrande vel makkelijk los. Verwijder het vel en snijd in grove stukken. Doe dit bij de blender met de amandelen, azijn, komijn en knoflook. Mix tot er een dikke en grove romesco ontstaat, maak er geen puree van want het moet een bite houden. Maak eventueel af met zout naar smaak. Houd wat amandelen achter voor de garnering.

 

Aan de secreto hoef je niets te doen. Je grilt in enkele minuten om en om naar de 62 graden kerntemperatuur. Let op, de secreto is erg vet en dus slaan de vlammen snel uit je barbecue. Doe daarom na het keren de deksel zo snel mogelijk weer dicht.

 

Snijd van de appel dunne reepjes als de secreto even ligt te rusten. Van de secreto snijd je ook dunne repen. Leg een dikke streep romesco op het bord, daarbovenop de secreto, de reepjes appel en het laatste beetje amandelschaafsel. Druppel er tot slot wat citroensap over.