Gerookte Gazpacho

9 april 2024

Gerookte Gazpacho

Van de Kamado

Verras je gasten met een koude soep. Heerlijk in zomerse dagen. Geef het gerecht een extra kick door je Cold Smoke Generator te gebruiken om je groentes koud te roken. Gerookte Gazpacho, daar maak je zeker de blits mee!

Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.

 

Recept van BrandtBBQ. Heb je ook een goed recept wat je wilt delen? Neem contact met ons op!

Benodigdheden

Ingrediënten

Ingrediënten:
2 stengels bleekselderij
2 stengels lente-ui
2 grote groene tomaten
1 jalapeñopeper  
1 groene paprika
1 grote witte ui
1 komkommer
2 tenen knoflook
400 ml groentebouillon
3 el sushiazijn
Handje spinazie
Bakje pompoenpitten

Bakje cherrytomaatjes
4 bollen burrata 
1 gesneden stokbrood

 

Benodigdheden

Rookgenerator (Cold Smoke Generator)
Beukenmot 
Blender
Zeef

Ingrediënten Bierstroop

Bereidingswijze

Snijd alle groenten behalve de cherrytomaatjes en spinazie in grove stukken en verdeel over het rooster op de bbq. Steek de rookgenerator met het beukenmot erin aan en laat zeker een uur roken.

Mix de groenten met de spinazie, azijn en de bouillon fijn in een blender. Giet af in een zeef en vang het groene vocht op. Laat de bouillon een aantal uren of een hele nacht in de koelkast staan.

Gril vlak voor opdienen de cherrytomaatjes kort aan en doe hetzelfde met het brood. Bak de pompoenpitten kort aan in een pannetje tot ze knapperig zijn.

Giet ondertussen de gazpacho in een kom of diep bord, maak af met wat stukken burrata, een paar gegrilde tomaatjes en wat pompoenpitjes.

 

Smakelijk!