Kip Drumsticks van de BBQ
Flinstone-style!
Geen bestek nodig, je houdt deze lollypop gewoon met je blote handen vast aan het bot en begint te bijten!
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- Kipdrumsticks (zoveel als je op kan)
- Grate Goods – Pork & Poultry BBQ rub
- Blues Hog Tennessee Red
Ingrediënten Bierstroop
Bereidingswijze
- Bereid een BBQ voor indirect gebruik voor tussen de 160 – 180 graden
- Snij met een mes een randje los aan de onderkant van de drumstick, net boven de knokkel
- Schuif het vel vanaf deze snijrand naar de vleeskant, snij eventuele peesjes of draadjes nog door
- Trek het vlees door totdat het over zichzelf heen gaat. Je trekt hem als het ware binnenste buiten. Hierdoor komt het botje volledig vrij en ontstaat er een soort ‘bal’ aan de vleeskant van de drumstick. Dit is je lolly
- Maak de knokkel schoon en vrij van eventuele resten
- Wrijf de kip in met je favoriete rub. Wij gebruiken Grate Goods – Pork & Poultry Rub
- Plaats de drumsticks op de BBQ (indirect) met de vleeskant onder. Als het goed is, kunnen ze zelfstandig rechtop blijven staan.
- Laat ze ongeveer 30 – 35 minuten garen. Controleer tussendoor de kerntemperatuur
- Bij een kerntemperatuur van minimaal 72 graden smeer je de Lollypops in met je favoriete saus, glazen genoemd. Wij gebruiken Blues Hog Tennessee saus. Heb je veel drumsticks gemaakt? Haal ze dan even van de BBQ af en sluit het deksel. Zo blijft de temperatuur in je BBQ constant en heb je buiten de BBQ even de tijd om alle Lollypops te glazen.
- Als de saus is gekarameliseerd en een beetje plakkerig is, haal je de Chicken Lollypops van de BBQ af
- Smakelijk!