The Bastard vs Kamado Joe

4 april 2022

Wat is het verschil tussen een Kamado Joe en een Bastard?

Het zijn beide keramische barbecues en dit type barbecue noem je een kamado. De kamado is over komen waaien na WOII toen de Amerikaanse soldaten er kennis mee hadden gemaakt in Japan. Het grote voordeel van een kamado is dat hij zijn hitte heel goed vasthoudt en makkelijk omgebouwd kan worden om indirect op te barbecueën. Je hebt dan als het ware een oven.

De Kamado Joe en The Bastard zijn twee bekende merken. Kamado Joe komt uit Amerika en The Bastard is een Nederlands merk. Beide maken gebruik van hoogwaardige keramiek. Kamado Joe is het meest innovatieve merk. Dat zie je terug in het openingsmechanisme, de afsluiting, de aslade, de top vent en de nieuwste modellen beschikken over een verstevigd onderstel, hittebestendige zijtafels en een slowroller. Kamado Joe werkt met halve roosters die op verschillende hoogtes te plaatsen zijn ten opzichte van de kolen, het Divide & Conquer Systeem. De Kamado Joe wordt uitsluitend geleverd in een brandweerrode kleur.

The Bastard wordt geleverd in twee kleuren: glimmend zwart (classic) of in het ruw mat zwart (urban). The Bastard beschikt over een houten handvat en houten zijtafels. The Bastard heeft een uitneembare asbak en wordt standaard geleverd met een rvs kolenmand. The Bastard heeft sinds begin 2022 ook een multi-level kooksysteem, waardoor je op verschillende hoogtes kunt barbecueën. The Bastard heeft als groot voordeel ten opzichte van Kamado Joe, dat er een heel breed scala aan accessoires uitgebracht worden door The Bastard zelf. Van wokpannen tot ijsklontjes, je kan het bijna zo gek niet bedenken.

Heb jij nou specifieke vragen over één van deze twee kamado’s of wil je ze in het echt zien? Kom dan langs in onze winkel!