Big Green Egg vs The Bastard vs Kamado Joe

16 mei 2023

De Big Green Egg, The Bastard of Kamado Joe. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

De drie topmerken onder de keramische BBQ. Big Green Egg, The Bastard & Kamado Joe zijn allemaal keramische barbecues en dit type barbecue noem je een kamado. De kamado is over komen waaien vanuit Amerika. Amerikaanse soldaten hadden er in Japan kennis mee gemaakt. Het grote voordeel van een kamado is dat hij zijn hitte heel goed vasthoudt en makkelijk omgebouwd kan worden om indirect op te barbecueën.

Op de kamado’s van deze drie merken is alles mogelijk. Grill op hoge temperaturen, stoof je vlees tijdens een rustige low & slow sessie, bak je pizza’s of broden goudbruin of rook de lekkerste zalm in je achtertuin. Er zijn echter ook verschillen te ontdekken.

Big Green Egg

De Big Green Egg, de eerste kamado die in ons land te krijgen was. Nog steeds is Big Green Egg het meest bekende merk op de markt. En dat is natuurlijk niet voor niks. Met hun hoogwaardige kwaliteit, hun unieke keramiek en onmiskenbare groene kleur, is het dé kamado om te hebben!

Kenmerken Big Green Egg

De eerste, de enige, The Original… De allereerste kamado op de markt en nog steeds de meest bekende. Big Green Egg heeft een uniek type keramiek. Het keramiek is doorontwikkeld op het keramiek dat NASA voor het spaceshuttle programma heeft gemaakt. Het is de perfecte kleimix, die ervoor zorgt dat de warmte binnen de EGG blijft en daarmee zorgt voor een perfecte garing van je gerecht. Hierdoor heb je met een Big Green Egg de best temperatuurregulatie. Het keramiek is te herkennen aan de gladde structuur.

Big Green Egg heeft een eigen fabriek in Mexico waar alle BBQ’s gemaakt worden. Met 7 verschillende modellen is er altijd iets te kiezen. Elke Big Green Egg kun je helemaal zelf samenstellen. Big Green Egg heeft een breed assortiment van accessoires en merchandise. Met levenslange garantie en snelle levering scoren ze hoog op service. Een Big Green Egg koop je immers voor het leven. En ja, kenmerkend aan de Big Green Egg is natuurlijk de groene kleur.

Check hier alles van de Big Green Egg

The Bastard

The Bastard, het kamado merk uit Nederland! Stoer en degelijk, zo is een Bastard BBQ wel te typeren. Het merk ontwikkelt supersnel en het is dan ook niet voor niks de meest verkochte kamado in Nederland.

Kenmerken The Bastard

The Bastard ziet er niet alleen stoer en degelijk uit, de meeste onderdelen zijn dat ook. Met een gietijzeren topventilator en een rooster tot wel 7 mm dik RVS doet het zijn naam eer aan. The Bastard wordt compleet geleverd, met een asbak, kolenmand en het multilevel-cooking systeem met deelbare platesetters en een deelbaar rooster. Hierdoor kun je verschillende technieken combineren en op verschillende hoogtes barbecueën.

The Bastard is verkrijgbaar in 5 modellen, van small tot XL. The Bastard komt in twee kleuren, glanzend zwart (classic) of mat zwart (urban).  Met een breed assortiment accessoires is er altijd iets te kiezen. Van gietijzeren roosters tot borstels en tangen, van hittebestendige handschoenen tot een viswok, van een pizzarotisserie tot een one-minute lighter om je BBQ mee aan te steken. The Bastard heeft het allemaal. Tel daar nog goede garantievoorwaarden bij op en je hebt een perfecte mix tussen prijs en kwaliteit.

Check hier alles van The Bastard

Kamado Joe

Kamado Joe, het meest innovatieve merk onder de kamado’s. Met verschillende modellen en groottes is dit Amerikaanse merk al jarenlang een speler om rekening mee te houden. Met hun felrode uiterlijk en kwalitatief hoogwaardig keramiek kun je ook niet om Kamado Joe heen.

Kenmerken Kamado Joe

Kamado Joe is ooit begonnen met het maken van de Classic 1. Dit model wordt nog steeds geproduceerd. Het meest bekend is Kamado Joe geworden door hun Classic II, waarbij ze vernieuwingen hebben doorgevoerd, waardoor ze in één keer bij de A-merken zijn gaan horen. Kenmerkend aan een Kamado Joe Classic II of nieuwer, is het veersyssteem in het scharnier aan de deksel. Deze drukveer zorgt ervoor dat je met een enkele vinger de zware keramische deksel eenvoudig open of dicht doet.

Kamado Joe was de eerste die het mogelijk maakt om flexibel te koken in je kamado. Met twee halve platesetters en twee halve RVS roosters die op verschillende hoogtes gelegd kunnen worden, kun je verschillende kooktechnieken combineren. Met de aslade die je uit de BBQ kunt halen op elk gewenst moment, de vijfdelige AMP vuurbox die bestand is tegen elke temperatuur en het onverwoestbare Wire Mesh Fiberglass Gasket is je Kamado Joe een waar topapparaat.

Check hier alles van Kamado Joe

Heb jij nou specifieke vragen over één van deze kamado’s of wil je ze in het echt zien? Kom dan langs in onze winkel!

Kom naar de winkel