Reverse Seared Tomahawk Steak

21 december 2023

Tomahawk

Reverse Seared

De Tomahawk, misschien wel het meest indrukwekkende gerecht wat je op de BBQ kunt maken. Een groot bot steekt uit deze steak waarmee je al je Flinstone gevoelens de vrije loop kunt laten gaan. In dit recept maken we hem Reverse Seared. We garen hem eerst indirect tot een bepaalde kerntemperatuur om hem vervolgens boven directe hitte te grillen. Smullen maar!

Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Tomahawk Steak
  • Angus & Oink Black Gold Rub
  • Gietijzeren rooster
  • Red Wine & Oak chunks
  • kernthermometer

Ingrediënten Bierstroop

Bereidingswijze

  1. Bereid een BBQ voor indirect gebruik op 110 graden Celsius
  2. Gooi een blokje rookhout (Red Wine & Oak) tussen de kooltjes
  3. Bestrooi de Tomahawk met de Angus & Oink Black Gold Rub en leg hem daarna op de BBQ.
  4. Gaar de Tomahawk totdat hij op 48 graden Celsius kerntemperatuur zit.
  5. Haal hem van de BBQ en leg hem even apart op een plank
  6. Bereid de BBQ voor op direct grillen en gebruik een gietijzeren rooster.
  7. Grill de Tomahawk zodat hij een mooie schroeilijn krijgt (ongeveer 1 á 2 minuten per kant)
  8. Warm eventueel de serveerplank alvast op door hem bij de BBQ te leggen of boven de BBQ uitlaat.
  9. Leg je Tomahawk op de plank en laat 10 minuten rusten.
  10. Als variatie kun je tijdens het rusten boter of blauwe kaas op de steak leggen zodat deze eroverheen smelt.
  11. Smullen maar!