Het klassieke borrelhapje van de BBQ
Moooh & Oink
Vernoemd naar het loeien van de koeien waar het gehakt van wordt gebruikt in combinatie met het geknor van de varkens die voor het ontbijtspek zorgen. Een echte klassieker. Ideaal voor de beginner maar zeker ook een vaste borrelhap voor de gevorderde BBQ’er
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- halve plakjes ontbijtspek
- 20 gram geraspte kaas
- 1 ei
- 25 gram gekruid paneermeel
- 0,5 tl knoflookpoeder
- Snufje zout & peper
- 1tl gedroogde oregano
- 1tl gedroogde peterselie
- Southern Dutch BBQ Rub – All About Steak
- Southern Dutch BBQ Saus – Original Barbecue Sauce
- Tandenstokers / prikkers
Ingrediënten Bierstroop
Bereidingswijze
- Bereid een BBQ voor indirect gebruik voor op ongeveer 120 graden
- Meng het rundergehakt met de kaas, het ei, paneermeel, knoflook, zout, peper, oregano en peterselie goed door elkaar
- Draai kleine gehaktballen ter grootte van een pingpongbal
- Strooi de BBQ Rub over de ballen
- Wikkel een plakje ontbijtspek om de ballen en zet ze vast met een prikker
- Leg de MOINK Balls op de BBQ
- Bij 65 graden kerntemperatuur smeer je de MOINK balls in met de BBQ saus en laat je ze op de BBQ even karamelliseren
- Smakelijk!