BBQ Meatballs
Italian Style
Gehaktballen van de BBQ, hoe simpel kan het zijn. Deze ballen maken we echter in een gietijzeren skillet. We laten ze sudderen in een tomatensaus en met een paar Italiaanse invloeden erbij serveer je een perfecte snack om lekker in te dippen!
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2-3 flinke tenen knoflook
- Olijfolie
- Pakje Frito tomatensaus
- 500 gram half om half gehakt
- Italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
- Mozzarella
- Peterselie
- Peper & Zout
- Stokbrood
- Sjalotjes
Benodigdheden
- BBQ voor zowel directe als indirecte opstelling
- Gietijzeren skillet
- Hittebestendige handschoenen
- Honger
- Goed gezelschap
- Bier 🙂
Ingrediënten Bierstroop
Bereidingswijze
- Hak of pers de knoflook fijn en meng dit samen met wat peper,zout ende Italiaanse kruiden door het gehakt. De hoeveelheid kruiden bepaal
je naar eigen smaak. Maak vervolgens mooie balletjes ter grootte van een pingpongbal en hou apart. - Verhit vervolgens je skillet in de bbq (directe hitte) met een scheutje olijfolie op zo’n 180 graden en bak de ballen rondom mooi bruin. Zodra ze mooi bruin zijn haal je de skillet van de bbq en bouw je de bbq om voor indirecte hitte.
- Giet de frito in de skillet en bestrooi het geheel met wat geraspte kaas en plakjes mozzarella. Gebruik VEEL kaas! Want veel kaas is lekker.
- Plaats de skillet terug in de bbq en laat een klein half uurtje pruttelen op zo’n 160 graden. Is de kaas goed gesmolten en ziet het er lekker uit? Dan heb je het goed gedaan.
- Haal de skillet uit de bbq en plaats op een onderzetter of mooie serveerplank en garneer met wat peterselie.
- Serveer de ballen met stokbrood en de sjalotjes in ringen, met het stokbrood lepel je de overige saus uit de pan.
- Buon appetito (Eetsmakelijk!)