Hot honey wings
Chicken wings, één van onze favoriete bbq snacks. Ze zijn makkelijk, relatief snel en je kan eindeloos variëren. Deze variant is zoet en super pittig vanwege het glazen met Raijmakers Hot Sauce.
Voor dit recept hebben wij gekozen voor de pittigste van de vier: de Brain Buzzer. In deze hot sauce zit Carolina Reaper verwerkt, de heetste peper op aarde. Mocht het je nu iets te heet onder de voeten worden dan kun je ook één van de drie ‘mildere’ varianten kiezen. Maar let op! Die zijn ook nog steeds goed pittig.
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 kg chicken wings
- Sucklebusters Chicken Wing BBQ Rub
- Raaijmakers Brain Buzzer Hot Sauce
- Honing
Accessoires
- Thermapen
- Presenteerplank Black & Blue
- Kwast
- Dammers houtskool
Bereidingswijze
Voor deze Chicken Wings kozen wij voor de hele vleugel maar losse wings werkt ook prima. Stook je bbq op tot 180 graden indirect. Rub de wings met een goede rub voor kip, wij kozen in dit gerecht voor de Chicken Wings rub van Sucklebusters. Leg de wings op de bbq. Meng in een kom 4 eetlepels honing met 2 á 4 eetlepels hot sauce (afhankelijk van jouw spicy level). Gaar ze in ongeveer 20 á 30 minuten totdat ze minimaal 72 graden kerntemperatuur zijn. Bij chicken wings meet je dit makkelijk met een Thermapen. Smeer je chicken wings na ongeveer 15 minuten een keer in met de glaze. Wanneer je chicken wings klaar zijn kun je ze eventueel nog een keer glazen. Presenteer ze mooi op een plank en eet smakelijk. Zorg ervoor dat je wat te drinken klaar hebt staan!
Beknopte beschrijving
- Stook je BBQ op tot 180 graden indirect
- Rub je Chicken Wings met de rub
- Leg je Chicken Wings op de bbq
- Meng in een kom de honing en de Hot Sauce
- Vlak voordat de Wings klaar zijn glaze je ze met de honing en hot sauce glaze
- Presenteer op een mooie plank