Braaikippie
Bekend van TokTok
Kip van de BBQ is altijd leuk om te maken. Je kunt echt alle kanten op met dit veelzijdige stukje vlees. Vandaag een echt braaikippie om je vingers bij af te likken.
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- Hele kip
- Pittige rub, bijvoorbeeld Angus & Oink Piri Piri
- citroen
- Hot sauce, bijvoorbeeld Skull Hot Sauce van Saus.Guru
- Vleesschaar
- kernthermometer
Ingrediënten Bierstroop
Bereidingswijze
- Bereid een grill voor direct gebruik boven de kooltjes, medium hitte. Eventueel kun je een verhoogd rooster gebruiken als je rooster te dicht bij de kolen ligt. De hitte is goed als je je hand er ongeveer 7-9 seconden boven kunt houden.
- Knip de ruggengraat uit de kip en duw hem daarna plat
- Bestrooi hem rijkelijk met de rub
- Leg de kip met de bottenkant naar beneden op de grill en leg de hele citroen ernaast
- Als de kip een mooie kleur krijgt en de kerntemperatuur tussen de 65-68 graden is, draai je de kip om
- Grill de kip door totdat hij 74 graden is en haal haar van de BBQ
- Snijd de kip in stukken, knijp de citroen eroverheen en serveer met een hot sauce