Een opgerolde, gevulde steak
BaVET-lekker
Een bavette rollade is altijd lekker en ziet er ook nog erg chic uit. Probeer eens te variëren met andere vullingen voor een andere smaakbeleving. Zie onderstaand recept dan ook als een voorstel wat naar eigen wens aan te passen is.
Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.
Benodigdheden
Ingrediënten
- Bavette, heel
- pijnboompitten
- rucola
- chorizo worst
- parmezaanse kaas
- zout
- peper
- pesto
- slagerstouw / opbindtouw
- serveerplank
- Rookhout Red Wine Oak Chunks
Ingrediënten Bierstroop
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten boven direct vuur
- Leg je platesetters in de BBQ en ga voor indirecte hitte van ongeveer 110 – 120 graden
- Snijd de bavette open in de lengte. Zo kan er meer vulling in
- Strooi zout en peper op de bavette en beleg hem met de chorizo plakjes
- Voeg de pesto toe en vul hem verder met rucola, pijnboompitten en de parmezaanse kaas. Voeg de hoeveelheden naar eigen smaak toe.
- Rol de Bavette op tot een rollade en bind hem vast met slagerstouw. Knoop hem mooi op en probeer de bavette overal even dik te maken.
- Gaar de bavette op de indirecte BBQ van 110-120 graden en voeg wat rookhout toe. Wij gebruiken Red Wine Oak Chunks
- Tussen de 50 (rare) en 54 (medium) graden haal je je bavette van de BBQ. Meet in het midden van dikste stukje vlees
- Serveer in mooie plakken op een mooie serveerplank