Pink chicken

9 april 2021

Pink chicken

Roze kippetje van het spit. Het perfecte gerecht voor… ja, voor eigenlijk altijd. Het is makkelijk, snel klaar en als je de juiste spullen hebt dan heb je er geen omkijken naar totdat je thermometer zegt dat je kan eten.

Onderaan het recept vind je alle benodigdheden voor dit recept die bij Black & Blue BBQ te koop zijn.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kip van +/- 1kg (perfect in tweeën te delen voor een gemiddelde eter)
  • olijfolie (bijvoorbeeld de 207 degrease van No Rubbish)
  • Pink Devil Rub van No Rubbish
  • Pink Revenge BBQ saus van No Rubbish

Accessoires

  • spit (Joetisserie of Spit on Fire)
  • draadloze kerntemperatuurmeter (Meater+)
  • drip pan
  • Wildschaar
  • Handschoenen

Bereidingswijze

Laat het kippetje de ster van de maaltijd zijn en aangezien een halve kip al een aardige kluif is serveer je bij het kippetje een simpele salade en een stokbroodje.

Smeer je kippetje in olijfolie en bestrooi de kip daarna met de Pink Devil rub zodat de hele kip bedekt is. Til ook even de pootjes en vleugels goed op zodat er overal een beetje rub zit. Zorg er in je kamado voor dat de kolen aan de achterzijde aangaan. Het voorste gedeelte plaats je dan een heat deflector en op de heat deflector plaats je een drip pan of ovenschaal zodat deze precies onder de kip staat. Dit zorgt ervoor dat je geen nare verbande smaak krijgt aan je kip van vet wat in de kolen druipt. Dit zorgt voor ongecontroleerde vuur- en rookontwikkeling die je niet wil hebben.

Stook je kamado op tot ongeveer 160 graden. Tien graden meer of minder is niet zo erg. Rijg je kip aan het spit en zet het spit aan op je kamado. Voor kip aan het spit is het handig als je een Meater+ hebt zodat je er geen omkijken meer aan hebt todat hij klaar is. Steek de meater in het dikste gedeelte van de filet. Stel je meater in op 74 graden. Pak een biertje en geniet van het (hopelijk) mooie weer! Wanneer de kip klaar is haal je deze met handschoenen aan van het spit af. Knip de kip doormidden met een wildschaar en serveer een halve kip per persoon. Lekker kluiven!

Ben jij zo iemand die overal saus bij eet? Probeer dan eens de Pink Devil barbecue saus van No Rubbish bij deze roze kip.

Beknopte beschrijving

  1. Smeer je kip in met olijfolie en rub
  2. Stook je kamado op met een warme en koude zone en plaats een drip pan of ovenschaal onder de kip
  3. Plaats de kip in het spit en steek er een Meater in.
  4. Stel je meater in op 72 graden kern en 160 graden dome
  5. Maak ondertussen een frisse simpele salade en snijd je stokbrood
  6. Wacht rustig onder het genot van een biertje totdat je roze kippetje klaar is.
  7. Eet smakelijk.

Black & Blue benodigdheden

  • Dammers houtskool
  • Meater + draadloze kernthermometer
  • Spit on Fire of Joetisserie
  • No Rubbish Pink Devil rub
  • No Rubbish 207 Degrease olijfolie
  • No Rubbish Pink Revenge BBQ Saus